Studio Raap brengt kinderen het jaar rond naar buiten

Over Studio Raap

Studio Raap ontwikkelt - zowel in opdracht als op eigen initiatief - onvergetelijke buitenavonturen. We sluiten aan bij de leefwereld van kinderen, maken gebruik van de buitenwereld en zorgen dat kinderen ervaren met al hun zintuigen.

Studio Raap is inzetbaar voor de ontwikkeling en uitvoering van concepten en lesmaterialen. Dit doen we voor onderwijsinstellingen, uitgeverijen en culturele- en natuurorganisaties.

We verzorgen docententrainingen over buitenlessen en themagericht onderwijs op maat.

Ook voor het activiteitenprogramma van jouw organisatie, boerderij, festival of school doet Studio Raap graag een passend en origineel voorstel.

Image
Image

Over mij

Juf, educatief auteur, bewegingstherapeut, mama van drie mannetjes, oppasboerin en baas van Studio Raap. Dat ben ik: Nienke van den Berg. Energiek, creatief, bevlogen en enthousiast. Dat ben ik ook. Zowel in mijn werk als daarbuiten.

Een stageperiode in Zweden op een buitenschool heeft me geïnspireerd tot wat ik nu doe. Ik werd er geraakt door het buiten lesgeven en ontdekte dat deze manier van onderwijzen effectief, gezond én onvergetelijk leuk is. 

Daarom breng ik sinds 2012 met Studio Raap kinderen het jaar rond naar buiten. Dit doe ik in samenwerking met een aantal professionele buitendocenten. Samen geven we buitenlessen een vaste plek in het onderwijs. Niet alleen de natuurlessen, maar álle lessen.